top of page

Zo creëer je sneller volgers op LinkedIn

Bijgewerkt op: 20 mei 2022

Content speelt een prominente rol op LinkedIn. Sinds enige tijd kun je de optie 'creator mode' aan je profiel toevoegen. Wat je hieraan hebt? LinkedIn wil experts stimuleren om hun expertise te delen en faciliteert dit met de zogenaamde 'creator mode'.


Als je deze modus aanzet, verschijnt er een ‘volg knop’ op je LinkedIn profiel. Het voordeel van deze knop is dat iedereen jou veel laagdrempeliger kan volgen, zonder dat jij mensen hoeft te accepteren. Bovendien krijgen alle berichten die je plaatst voortaan ook een volg knop. Handig toch?

Je profiel komt er dan zo uit te zien:
En je berichten krijgen een volgknop. Alleen de mensen buiten jouw netwerk zien deze optie:


Zo wordt het dus veel makkelijker om je volgers-aantallen te laten groeien.


Let wel op! Deze optie is alleen interessant als je wekelijks updates post en actief bent op LinkedIn. Doe je dat niet? Dan is deze modus niet interessant voor jou.

Volg deze stappen om de volg-knop aan te zetten: 1. Klik via je eigen account op ‘profiel weergeven’ 2. Scroll naar beneden en stop bij het blauwe vlak met de titel ‘uw statistieken’ 3. Klik op ‘creator mode’ en volg de stappen. 4. Vergeet tijdens de stappen niet om de hashtags toe te voegen (doe eerst een hashtagonderzoek zoals je dat geleerd hebt). Deze hashtags worden direct onder jouw koptitel weergegeven op je profiel en is het gelijk duidelijk waar jij vaak over praat.

Gelukt? Start dan direct met het uitbreiden van je volgers en eindig je berichten met de zin 'wil je meer van dit soort content in je timeline? Je bent welkom om mij te volgen'. Deze zin maakt het voor mensen van buiten je netwerk veel laagdrempeliger om je te volgen. Succes!

Naamloos-1.png
bottom of page