top of page

Behandel de ander NIET zoals jezelf behandeld wilt worden!

Bijgewerkt op: 8 dec. 2022


Een klassieke fout, die ik zelf ook lang heb gemaakt. Je bedoelt het waarschijnlijk goed maar door zo te denken maak je onbewust een verkeerde keuze door op deze manier te handelen.


Wat voor jou namelijk goed voelt, betekent niet dat de ander hier ook vrolijk van wordt. Het perfecte voorbeeld is jarig zijn in een restaurant. Als het restaurant hiervan op de hoogte is dan ben je het haasje!De ober komt dan met zijn vuurwerk pijl in je dessert aanlopen. Als je geluk hebt zingt hij hier ook nog bij. Alle ogen in het restaurant volgen het vuurwerk spektakel en die komt uit bij jou. VERRASSING!


Ik denk dat ik maar één van de weinige ben die dit leuk vindt. De meesten verdwijnen op zo’n moment graag even onder de tafel.Zo gaat het op de werkvloer ook met collega’s of klanten. Behandel de ander dus zoals hij behandeld wilt worden.

PS: Bij vriendinnen heb ik dit grapje wel vaker uitgehaald als ze juist niet jarig waren. Echter denk ik dat het verstandig is om in dit geval zakelijk en privé gescheiden te houden. :)

Naamloos-1.png
bottom of page